13 Ocak 2014 Pazartesi

Yayla Çorbası (Nohutlu)

İnsanın hayatta kendine örnek aldığı idol gördüğü kişiler vardır. Benim de var..:)) Yengelerim... İki yengem var. İkisi de birbirinden harika, birbirinden marifetli ve hamarat. Onlardan her konuda çok şey öğrendim, öğreniyorum... Küçük yengemin tariflerini sizlerle daha önce paylaşmıştım. Bu gün paylaşacağım çorbayı da büyük yengeciğimden öğrendim. Oğlumun favori çorbasıdır. Bizim için adı da ''Tilki Çorbası'' dır. Kısacık hikayesinden de bahsetmek isterim sizlere. Oğlum okula başlamadan önce küçükken ona çok kitap okurdum. Tilki ile Leylek' in hikayesini duymuşsunuzdur. İşte orada bahsi geçen çorbanın bu çorba olduğuna inanmıştı küçük aklıyla. Hala da böyle...:) Bu kadar sohbetten sonra gelelim tarifimize...

Malzemeler:

1 çay bardağı pirinç (ılık suda ıslatılmış)
1 çay bardağı nohut (haşlanmış haliyle)
1 su bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı un (tepeleme)
1 yumurta sarısı (ben kullanmıyorum)
6 su bardağı ılık su

Sos İçin:

Zeytinyağ veya tereyağ
Kuru nane

Hazırlanışı:

Yoğurt, un ve kullanılacaksa yumurta tencereye alınıp iyice çırpılır. İçine yıkanıp süzülen pirinçler eklenir. İki bardak da ılık su eklenip karıştırılarak pişirilmeye başlanır. Koyulaştıkça su eklenir. Pişmesine yakın haşlanmış nohutlar da eklenir. Pirinçler tamamen yumuşayınca ocaktan alınır.
Sos için kullanılacak yağ sos tavasına alınıp içine nane koyulur ve ocakta hafifçe ısıtılır. Sıcakken çorbanın üzerine gezdirilir. Artık çorba servise hazırdır. Sıcak olarak servis edebilirsiniz. Afiyet, şifa olsun...


Püf Noktası:

Çorbaya nohut koymak tamamen tercihtir. İsterseniz sadece pirinçle de yapılabilir. 
6 bardak su tam geliyor. Ama kullandığınız pirincin çeşidi de etkili olacaktır kıvamında. Eğer koyu olursa su miktarı artırılabilir.


2 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

İzleyiciler

 

Pınarla Doydum Template by Ipietoon Cute Blog Design