23 Nisan 2014 Çarşamba

Patates Mantısı

Patatesin her hali ayrı güzel. Bu sefer mantı oldu.. Hem görüntüsü güzel hem lezzetli hem dee pratik bir mantı çeşidi.. 

Malzemeler:

6 tane patates (orta boy)
2 yemek kaşığı zeytinyağ
tuz, karabiber
Bir tutam maydanoz (ince kıyılmış)

100-150 gr. kıyma
1 tane orta boy kuru soğan (yemeklik doğranmış)
Bir tutam maydanoz
tuz, karabiber

Üzeri İçin:

Yoğurt (istenirse sarımsaklı)
4-5 yemek kaşığı zeytinyağ
1 çay kaşığı dolusu toz kırmızı biber

Hazırlanışı:

İlk olarak patatesler iyice haşlanır. Soyulup bir kaba alınır. Üzerine zeytinyağ, tuz ve karabiber eklenerek; çatal veya bir ezici yardımıyla iyice ezilir. Son olarak içine ince kıyılmış maydanoz da eklenir ve elle yoğrulur. İyice ezilip tatlandırılan patates püresine elle çanak şekli verilir (bu aşamada elinizi hafif ıslatmanız size yardımcı olacaktır).


Tavaya zeytinyağ ve kıyma alınır. Kaşıkla ezerek kıyma kavrulur. Kavrulan kıymaya soğan eklenir. Soğanlar da kavrulunca baharatları eklenir ve ocaktan alınır. Son olarak maydanoz eklenir. 
Kıymalı harçtan patates çanaklarının içine 1' er yemek kaşığı doldurulur.
Sos tavasında zeytinyağ kızdırılır ve içine toz kırmızı biber eklenerek biberli sos hazırlanır.
Yoğurda kullanılacaksa sarımsak ezilerek karıştırılır.
Kıyma ile doldurulan patates çanaklarının üzerine önce yoğurt sonra biberli sos gezdirilir.
Patates mantıları artık servise hazır, afiyet olsun...


Püf Noktası:

Patates çanaklarını, kıyma ile doldurmada önce hazırlayın ki biraz soğuyup kıvamını bulsun, dağılmasın.

Kolay ama lezzetli diğer  mantı tarifi de burada vee burada.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

İzleyiciler

 

Pınarla Doydum Template by Ipietoon Cute Blog Design