24 Mayıs 2014 Cumartesi

Mini Pizza (Kahvaltılık)


Daha önce de bahsetmiştim, oğlum pizzaya bayılır. Bu minik pizzaları da çok beğendi. Umarım sizlerde beğenirsiniz. Hamuru klasik mayalı hamur. Üzeri tamamen sizin zevkinize kalmış. Lafı uzatmayayım, buyrun tarife geçelim... Mutlu pazarlar...

Malzemeler:

Yarım su bardağı ılık süt
Yarım su bardağı ılık su
2 yumurta akı (sarıları üzerine sürülecek)
Yarım su bardağı sıvı yağ
4 su bardağı un
1 tatlı kaşığı toz şeker
Yarım tatlı kaşığı yuz
1 paket instant maya (ben yine pakmaya kullandım)

Üst Malzemesi:

Sucuk (küçük doğranmış yarım kangal sucuk kullandım)
Mantar (küçük doğranmış 10 tane mantar kullandım)
Kırmızı biber (küçük doğranmış 3 tane iri olmayan biber kullandım)
Kaşar peyniri (rendelenmiş)
Kekik

Hazırlanışı:

Hamur yoğrulacak kaba ilk olarak, süt, su, maya ve toz şeker alınır. İyice karıştırılır ve mayanın erimesi sağlanır. Üzerine un hariç diğer malzemeler de eklenir karıştırılır. Yavaş yavaş un ilavesiyle yumuşak kıvamlı bir hamur elde edilene kadar yoğrulur (hep söylediğim gibi unu yavaş yavaş eklemek en doğru sonuca ulaştırır). Yoğurduğumuz hamuru en az 1 saat mayalanması için beklemeye bırakalım (ben geceden yoğurdum, kabın üzerini streçledim, sabah erkenden hazırladım pizzaları).

Hamurumuz mayalanırken; biz üst malzemelerini hazırlayalım.

Mayalanan hamurdan cevizden az büyük parçalar kopartalım. Avcumuzda önce yuvarlayalım, sonra ortasına havuz yapar gibi hafifçe bastıralım. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye koyalım. Tepsi dolana kadar aynı işlemi tekrarlayalım. İlk tepsi dolduğunda, hamurların ortasına sucuk, mantar ve kırmızı biber koyalım, kekik serpelim. Biz ikinci tepsiyi hazırlayana kadar ilk tepsideki pizzalar biraz daha mayalanmak için kenarda beklesinler. İkinci tepsi de hazır olduğunda ilk tepsideki pizzaların kenar kısımlarına yumurta sarısı sürüp fırına verelim. 



Pizzaların pişmesine 5 dakika kala fırından çıkartıp üzerlerine birer tutam kaşar peyniri rendesi koyup tekrar fırına koyalım. Kaşarlar eridiğinde pizzalarımız hazır hale gelecektir. 


İlk tepsi piştiğinde ikinci tepsi de mayalanma sürecini tamamlayacaktır. Aynı işlemleri ona da uygulayıp pişirelim (benim fırınım mini fırın, sizin ki eğer büyük fırınsa zaten tek tepsi de pişecektir). Afiyet olsun...



Püf Noktası:

Yukarıda da yazdığım gibi üst malzemelerini siz damak zevkinize yada evdeki malzemelerinize göre çeşitlendirebilirsiniz. Hatta kıyma kullanarak aynı hamurla minik pideler de hazırlayabilirsiniz.

Ben kahvaltı için hazırladım ama çay saatleri için de oldukça ideal bir seçenek olacaktır...

Pratik ama çok lezzetli diğer pizza tariflerime bakmak isterseniz; burada, burada ve burada :)


2 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

İzleyiciler

 

Pınarla Doydum Template by Ipietoon Cute Blog Design