16 Haziran 2014 Pazartesi

Milföy Hamurlu Tavuk Baget


Merhabalar.. :)
Nasılsınız a dostlar.. Nihayet beklenen tatil geldi.. :) Ben de tatile girdim. Okullar kapandı etütte tatil oldu malum. Eh bu seferde evdeki işler güçler başladı. Çok fena temizliğe başladım çok. Ama buralara da ayıracak vakit bulucam artık, farkındayım çok ihmal ettim. Öyle çok tarif birikti ki anlatamam.. :( Mesela şimdi sizlerle paylaşacağım bu harika lezzet. Eminim çok beğeneceksiniz ve misafirleriniz için hazırlayacağınız yemeklerden biri olacak. Hem kolay hem de sunumu çok şık. Bundan sonra daha sık görüşmek üzere diyorum ve tarifime geçiyorum...

Malzemeler:

8 tane baget 
1 tane kuru soğan (küçük)
1-2 diş sarımsak 
1 tane defne yaprağı
Tuz, karabiber

8 yaprak milföy hamuru
karabiber, tuz, kekik, kırmızı toz biber
1 tane yumurta sarısı
susam, çörekotu

Hazırlanışı:

İlk olarak bagetleri yıkayıp, derileriyle birlikte tencereye alalım. İrice doğranmış kuru soğanı, 2 ye kesilmiş sarımsakları, defne yaprağını ve tuz-karabiberi de bagetlere ekleyelim. Üzerini geçecek kadar suyla haşlayalım (ben her zaman olduğu gibi yine düdüklü tencere kullandım, 10 dakika pişirdim buharı çıktıktan sonra).
Haşlanan bagetlerin derilerini çıkartalım. Karabiber, tuz, kekik ve kırmızı toz biberi bir kapta karıştıralım. Baharat karışımını bagetlere iyice bulayalım. Kemik kısımlarını alüminyum folyo ile saralım. 
Milföy hamurlarını 1 parmak kalınlığında şeritler halinde keselim (bir hamurdan 5 şerit çıkıyor). Bagetin kemik kısmından başlayarak saralım ve yağlı kağıt serili fırın kabına dizelim. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam çörekotu serptikten sonra önceden ısınmış 180-200 derece fırında kızarana kadar pişirelim. 
Afiyet olsun...




Püf Noktası:

Bu yemekte yada bunun gibi tavuğu önceden haşlayarak hazırladığımız diğer yemeklerde aslında tavuk suyu (bulyon) da hazırlamış oluyoruz. Haşlama suyuna koyduğumuz sebzeler ve baharatlarla lezzetlenen tavuk suyu daha sonra pilavlarda yada çorbalarda kullanılacak bulyon haline geliyor. Hem de evde hazırlandığı için katkısız oluyor. Eğer hemen kullanmayacaksanız buz kalıplarına koyup dondurucuda saklayabilirsiniz. Hatta ben bazen içindeki defne yaprağını alıp blender dan geçirip çorbaya kullanıyorum. Bu sayede her şeyiyle kullanılmış oluyor.
Bu yemek çok lezzetli ve çok şık ama küçük bir sıkıntısı var söylemeden geçemeyeceğim. Aslında tüm milföylü tariflerde olan bir durum. Kaldığında ilk anındaki kadar lezzetli olmuyor. Ama sıcakken çıtır çıtır yemeye doyulmuyor. Bu sebeple kişi sayısına göre ve yemek saatine yakın hazırlanmalı.

8 yorum:

  1. Farklı güzel bir sunum olmuş. Elleeinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Milföy hamuru mucizelerle dolu.. Her yemeğe lezzet katıyor.. Bagetle sunumu da çok güzel olmuş. Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle oyle tatlısı ayrı tuzlusu ayrı lezzetli bu şekilde de çok seviyorum özellikle oğlum :) teşekkür ederim :)

      Sil
  3. Cok güzel olmus ,ellerine saglik

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

İzleyiciler

 

Pınarla Doydum Template by Ipietoon Cute Blog Design