1 Temmuz 2014 Salı

Çilek Soslu Muhallebi



Havalar çok sıcak. Oruç tutan herkese Allah yardım etsin, dayanma gücü versin. Ehh hal böyle olunca iftar sonrası serin serin sütlü tatlılar oldukça rağbet görüyor. İşte şimdi sizlerle paylaşacağım bu harika tatlı da favori tatlılarınızdan olmaya aday. Diğer sütlü tatlılarımı da incelemek isterseniz işte bazıları:


Şimdi geçelim tarifimize...

Malzemeler:

Muhallebisi İçin:

3,5 su bardağı süt
3/4 su bardağı un
3/4 su bardağı toz şeker
1 pkt krem şanti (toz olarak kullanılacak)

Sos İçin:

1 çorba kasesi çilek (ayıklanmış olacak, 20 tane kadar)
1/3 su bardağı toz şeker
Yarım yemek kaşığı nişasta

Hazırlanışı:

Krem şanti haricindeki muhallebi malzemelerini tencereye alalım ve koyulaşıp, kaynayıncaya kadar çırparak pişirelim. Pişen muhallebiyi kenara alalım ve ara ara çırpıcıyla karıştırarak soğumasını sağlayalım.

Bu arada sosunu hazırlayalım. Küçük bir tencereye ayıklanmış çilekleri ve şekeri alalım. Blenderla iyice ezelim (tane kalmayacak). İçine nişastayı ekleyelim ve pişirelim. Kaynamasına gerek yok koyulaştığı zaman ocağın altını kapatalım ve soğumaya bırakalım.

İyice ılınan muhallebiye 1 paket krem şantiyi ekleyelim ve çırpıcıyla mikserle 5 dakika kadar çırpalım. Hazır olan muhallebiyi servis kaplarına pay edelim (üst kısımlarında boşluk bırakarak). Muhallebilerin üzerine de çilek sosu pay edelim. Hazır olan muhallebileri en az 1 saat buzdolabında beklettikten sonra servis edebiliriz. Afiyet olsun...





Bu şekilde 5 servis çıktı

Püf Noktası:

Daha önceki tariflerde de söylediğim gibi sütlü tatlılarımızı iyice soğuduktan sonra buzdolabına kaldırırken mutlaka üzerini streçleyerek kaldıralım ki kabuk bağlamasın. Bu durum hem görüntüsünü hem de tadını bozuyor.

Damla sakızı tadını sevmiyorsanız normal vanilya yada limon kabuğu rendesi kullanabilirsiniz. Hatta içine kullandığımız krem şantiyi çikolatalı yada çilekli olarak da kullanabilir, farklı lezzetler çıkarabilirsiniz...

Bu tatlıyı çilek yerine istediğiniz farklı meyvelerle de yapabilirsiniz. Mesela şeftali yada kayısı gibi...


1 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

İzleyiciler

 

Pınarla Doydum Template by Ipietoon Cute Blog Design