7 Temmuz 2014 Pazartesi

Midye Börek (Pileli Börek)


Bu gün sizlere hem damağa hem de göze hitap eden bir börek tarifim var. Yapılışı ilk etepta biraz karışık gibi gelebilir ama resimlerde de göreceksiniz hiç de öyle değil. Ama sonuç süper :) Ramazan ayında börekler hem iftar sofralarının hem de sahur sofralarının vazgeçilmezi malum. Bu börekle sofralarınızı süsleyebilirsiniz. Buyrun geçelim tarifimize...



Malzemeler:

4 tane yufka
1,5 su bardağı kadar kaşar loru
Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
1 tane yumurta (sarısı üzerine, beyazı iç malzemeye eklenecek)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı su
susam, çörek otu

Hazırlanışı:

Yufkanın ilkini tezgaha serelim. 1'er çay bardağı su ve yağı karıştıralım. Karışımı fırça yardımıyla yufkanın her yerine gelecek şekilde sürelim. Yufkayı dört eşit parçaya bölelim.



İlk parçayı geniş kısmı bize doğru olacak şekilde tutalım. Sivri kısmını büzerek kendimize doğru çekelim. Kelebek şekli elde edelim. 



Yanlarda kalan kısımları orta da üst üste getirelim. İç harcını koyalım, kenarlarını içe doğru toparlayarak saralım. 



Büzgülü kısmı üste, sardığımız kısmı alta gelecek şekilde yağlı kağıt serili tepsiye dizelim. Tüm yufkalara aynı işlemi uygulayalım. Hazırladığımız böreklerin üzerine yumurta sarısı sürelim ve susam çörek otu serpelim.



180 derece fırında böreklerimiz iyice kızara kadar pişirelim. Pişen böreklerimizi ilk sıcaklıkları çıktıktan sonra servis edebiliriz. Afiyet olsun...



Püf Noktası:

Yukarıdaki ölçülerle 16 tane börek çıkıyor. Siz ölçüyü istediğiniz gibi azaltıp çoğaltabilirsiniz. Ayrıca istediğiniz iç malzemeyi kullanabilirsiniz.

Bu ve bunu gibi sos malzemesi su ve sıvı yağ olan böreklerde dikkat edilmesi gereken bir nokta var onu da belirtmek isterim. Yağ her zaman suyun yüzeyine çıkacağından, her kullanımda fırçayla önce karıştırılmalıdır. Diğer türlü direk kullanıldığında 2-3 kullanım sonrasında karışımın içindeki yağ bitiyor ve su kalıyor.

4 yorum:

  1. ayyy bu tarif harika görüntüsüde misafirlerime sürekli yapıyorum son zamanlarda çok beğeniliyor şekil itibariyle :))

    YanıtlaSil
  2. Hermis Çolak :) evet dediğiniz gibi görüntüsü çok hoş bu sebeple sanırım çok ilgi çekiyor sosundan dolayı da çıtır çıtır oluyor :) ellerinize sağlık sizinde..

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel olmuş. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

İzleyiciler

 

Pınarla Doydum Template by Ipietoon Cute Blog Design