3 Temmuz 2014 Perşembe

Parfe (çilekli ve çikolatalı)


Yaz günlerinde belki de en güzel tatlı. Daha önce tattığım ama hiç yapmadığım bir tatlıydı. Nihayet denedim ve sonuçta başarılı olunca sizlerle de paylaşmak istedim. Her evde olan malzemelerle, yapımı oldukça kolay olan bir tatlı parfe. Hem iftar sonrası için güzel bir serinlik, hem de okulların kapalı olması sebebiyle evde olan kuzucuklara dondurma niyetine yedirebileceğiniz bir lezzet. Hemen tarifime geçiyorum ve sizlere mutlu kalın diyorum.. :)

Malzemeler:

Muhallebisi İçin:

1 litre süt
1 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya


1 pkt burçak bisküvi (yada petibör elinizde ne varsa)
1 çay bardağı damla çikolata
10-15 tane doğranmış çilek (çileklerim çok büyük değildi)

1 paket krem şanti
1 su bardağı süt (kerm şantiyi çırpmak için)

Üzeri İçin:

Meyveli sos (ben Dr. Oetker orman meyveli sos kullandım)

Hazırlanışı:

Parfeyi yapmaya ilk olarak muhallebisini hazırlayarak başlayalım. Un, şeker ve sütü çırpıcıyla karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirelim. Kaynamaya başladığı anda ocaktan alalım ve vanilyasını ekleyip çırpmaya devam edelim bu sayede soğumasına da yardımcı olacağız.

Bu arada çilekleri büyüklüğüne göre 4' bölelim. Krem şantiyi 1 bardak sütle çırpalım ve muhallebi tamamen soğuyana dek buzdolabına kaldıralım. Bisküvileri iri parçalar halinde kırıklayalım.

Muhallebi tamamen soğuyunca; çırpılmış krem şantiyi, kırıklanmış bisküvileri, çilekleri ve 1 çay bardağı damla çikolatayı ekleyelim. Yavaş yavaş ezmeden karıştıralım. Kek kalıbına yada sizin için uygun olan bir kalıba buzdolabı poşeti veya streç film geçirip karışımı kalıbın içine boşaltalım. Üzerini düzleştirelim ve poşetin dışta kalan kısmıyla kapatalım. Buzdolabının dondurucu bölümünde en az 8 saat bekletelim.

Meyveli sosu paketteki tarifinden biraz daha koyu olacak şekilde hazırlayıp soğutalım. 

Servisten 15 dakika kadar önce parfemizi dondurucudan çıkartalım. Servis tabağına ters çevirelim ve üzerindeki streci çıkartalım. Parfenin üzerine sosu gezdirelim. Dilimleyerek servis edelim. Afiyet olsun...


Püf Noktası:

Parfemizi hazırlarken dikkat etmemiz gereken en önemli nokta muhallebisinin tamamen soğumasıdır. 
Ayrıca içine siz istediğiniz meyveyi koyarak farklı lezzetler elde edebilirsiniz...


1 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

İzleyiciler

 

Pınarla Doydum Template by Ipietoon Cute Blog Design