5 Eylül 2013 Perşembe

Havuçlu Pirinç Pilavı

Malzemeler:

2 su bardağı pirinç (ılık tuzlu suda 1 saat ıslatılmış)
2 orta boy havuç
2,5 su bardağı sıcak su
5 yemek kaşığı sıvıyağ
Tuz

Hazırlanışı:

Havucu rendenin iri tarafıyla rendeleyip sıvıyağla birlikte tencereye alalım. Havucun rengi yağa çıkınca, yıkayıp süzdüğümüz pirinci ve tuzunu da ilave ettikten sonra pirinçler saydamlaşana kadar birlikte kavuralım. Kavrulan pirinçlere 2,5 bardak sıcak suyu ilave edip ocağın altını iyice kısıp pilavı pişmeye bırakalım.
Pişen pilavın üzerine havlu peçete örterek dinlendirelim. Servis ederken dereotuyla süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun...

Püf noktası:

Verdiğim ölçü Osmancık pirinç içindir. Kullandığınız pirinç cinsine göre su miktarını azaltıp çoğaltabilirsiniz.
Dereotunu sevenler ince ince kıyıp pilava karıştırarak da servis edebilir.



0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

İzleyiciler

 

Pınarla Doydum Template by Ipietoon Cute Blog Design