21 Eylül 2013 Cumartesi

Zeytinli Kek


Bu keki ilk olarak yıllar önce yengem de yemiştim. Tabi ki çok beğendim ve hemen en sık yapılanlar listesine ekledim. Bugün de sizlerle paylaşmak istedim. Kahvaltılarınız için , çay saatleriniz için  yada çocuğunuzun  beslenmesi için pratik bir tarif...

Malzemeler:

1 su bardağı çekirdekleri çıkartılmış tuzsuz zeytin
1 adet kırmızı biber (küçük doğranmış)
3 yumurta (1 tanesinin sarısı üzerine sürülecek)
1 su bardağı yoğurt
yarım su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
yarım demet dereotu (ince doğranmış)
yarım demet maydanoz (ince doğranmış)
yarım çay bardağı iri kırıklanmış ceviz
yarım su bardağı rendelenmiş kaşar veya tulum peyniri
1 paket kabartma tozu
tuz (çok çok az)
karabiber
kuru nane
kekik

Üzeri için susam ve çörekotu

Hazırlanışı:

Karıştırma kabına ilk olarak yumurtaları kıralım ve iyice çırpalım. Yoğurt ve yağı ekleyip çırpmaya devam edelim. Karışıma un ve kabartma tozu haricindeki malzemeleri ilave edip karıştırmaya devam edelim. Son olarak un ve kabartma tozunu ekleyelim. Normal kek hamurunda biraz daha yoğun bir kıvamda olacak.
Hazırladığımız kek harcını tek bir kalıba yada muffin kaplarına paylaştırıp üzerlerine yumurta sarısı sürüp  susam ve çörek otu serptikten sonra pişirebiliriz. 



Pişen keki biraz soğuduktan sonra servis edebiliriz. Afiyet olsun...


Püf Noktası:

Bu keki yaparken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta tuz ve yağ oranı. Zeytin ne kadar tuzsuz olsa da; eğer hamura koyulan tuz biraz fazla kaçarsa tadını çok etkiliyor. Yağ da aynı  şekilde fazla olursa hoş olmuyor, yarım bardağı geçmemeli.




0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

İzleyiciler

 

Pınarla Doydum Template by Ipietoon Cute Blog Design