3 Ekim 2013 Perşembe

Galeta Unlu Börek

İşte sizlere yapması çok kolay, lezzeti tarifsiz bir lezzet daha.
Pazar günü kahvaltı için yapmıştım. Sizlerle de paylaşmak istedim. Uzun zamandır yaptığım, yediğim böreklerin arasında bir numaraya yerleşti bile. Mutlaka denenmeli...

Malzemeler:

4 adet yufka
yarım çay bardağı su
yarım çay bardağı zeytinyağ
150-200 gr. peynir (lor veya beyaz peynir)
maydanoz
yarım su bardağı galeta unu
2 yumurta
1 çay bardağı süt

Hazırlanışı:

Yufkalardan bir tanesini düz bir zemine açalım. Su ve zeytinyağı karıştırıp, yufkanın her yerine gelecek şekilde fırçayla sürelim. Üzerine ikinci yufkayı serelim. İki katlı yufkayı önce 4'e (artı şeklinde), sonra 8'e bölelim. Her bir parçanın geniş kısmına peynir ve ince doğranmış maydanozla hazırladığımız iç malzememizden koyup, sigara böreği sarar gibi ama daha geniş şekilde ( iki parmak kalınlığında ) sarıyoruz. Sardığımız börekleri, önce 2 yumurta sarısı ve 1 çay bardağı sütle hazırladığımız sosa sonra galeta ununa batırıp fırın tepsisine diziyoruz. 25-30 dakika, böreklerin altı ve üstü tamamen kızarana kadar pişirelim.
Artık böreklerimiz servise hazır. Yiyenlere afiyet olsun...


Püf Noktası:

Ben börekleri kahvaltıya yapmıştım. Bu sebeple akşamdan sarıp dolaba koydum. Dolapta beklemesi böreğin daha lezzetli olmasını, çıtır çıtır olmasını sağlamış. Eğer vaktiniz varsa size de önceden hazırlayıp, bir müddet bekletmenizi tavsiye ederim.

Böreğin üzeri için hazırladığım yumurtaların beyazlarını daha önce verdiğim milföy hamurundan börek tarifinde de olduğu gibi iç malzemeye koydum. Hem yumurta beyazları değerlendi hem de iç malzemesi daha kıvamlı oldu. Ayrıca iç malzemesine bir domatesin kabuklarını soyup, küçük küçük doğrayarak ekleyebilirsiniz.

Yufka sayısı mutlaka çift sayı olmalı. İki yufka üst üste koyulup sarıldığı için.

Kahvaltı dedim ama hazırladığınız börek lezzetiyle çay saatlerinizinde vazgeçilmezi olacak.

4 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

İzleyiciler

 

Pınarla Doydum Template by Ipietoon Cute Blog Design