24 Nisan 2014 Perşembe

Kuzu Etli Enginar

Enginarın bizim mutfağa girmesi biraz geç oldu. Ama şimdi iyi ki girmiş diyorum. Hem lezzeti hem faydası anlatmakla bitmez. Unutmayın sevmeseniz de karaciğeriniz için senede 7 defa tüketmelisiniz.. :)
Sebze yemeklerini etle pişirmeyi hiç sevmem ben. Eti; sadece et olarak, sebzeleri de zeytinyağlı yaparım. Ama bazı sebzelere et gerçekten pek bir yakışıyor. Enginar da onlardan biri bana göre. Bu halini çok severiz. Sizlerin de seveceğinizi umarım. Buyrun geçelim tarife...

Malzemeler:

5 tane büyük enginar çanağı (benim kullandıklarım biraz küçüktü 7 tane kullandım)
250 gr. kuşbaşı kuzu eti
1 tane orta boy havuç (küp doğranmış)
1 su bardağı bezelye (ben dondurucuda olan bezelyelerimden kullandım)
6-7 tane arpacık soğan (veya 1 orta boy yemeklik doğranmış kuru soğan)
2 dal taze sarımsak (veya 2 diş ince kıyılmış kuru sarımsak)
1 yemek kaşığı un
1 kahve fincanı zeytinyağ+2 kaşık zeytinyağ
tuz, karabiber
1 su bardağı + 1,5 su bardağı sıcak su

Hazırlanışı:

Yemeğimiz iki aşama da pişecek. 
İlk olarak kuşbaşı etleri sudan geçirip, 2 kaşık zeytinyağla birlikte düdüklü tencereye alıyoruz (tencere ocakta ısınmış olacak). Etler kendi sularını bırakıp çekince 1,5 su bardağı sıcak suyu ekleyip düdüklü tencereyi kapatıyoruz. Havası çıktıktan sonra 15 dakika pişiriyoruz.
Sürenin sonunda tencereyi açıyoruz. Tencerenin içindeki etleri ve kalan suyu bir kenara alıp tencereyi tekrar ocağa koyup, 1 fincan zeytinyağ, soğanları ve sarımsakları ekliyoruz. Biraz çevirdikten sonra sırasıyla havuç, bezelye ve dörde böldüğümüz enginarları da tencereye ekliyoruz. Sebzeleri bir kaç dakika çevirdikten sonra 1 yemek kaşığı unu ekleyip, un kokusu çıkana kadar kavurmaya devam ediyoruz. Son olarak 1 su bardağı sıcak su ve baharatlarını ekleyip, düdüklü tencereyi tekrar kapatıyoruz. Buharı çıktıktan sonra 10 dakika pişirip, ocağı kapatıyoruz.
Buharı boşalan tencereyi açıp, yemeğimizi servis tabağına alıyoruz. İnce kıyılmış dereotuyla servis ediyoruz. Afiyet şifa olsun...


Püf Noktası:

Enginar ve bakla gibi bahar sebzelerinde mümkün olduğunca taze sarımsak ve dereotu kullanmanızı tavsiye ederim. Çok daha lezzetli olduğunu göreceksiniz...


3 yorum:

  1. Merhaba,
    Ellerinize saglik oncelikle.
    Bir sorum olacak. Etleri 1,5 bardak suyla haslayip tencereyi actigimizda sular dogal olarak tencerede duruyor oluyor. Soganlari bu suya eklemek bana biraz garip geliyor. Kavuramadan bu bulamaca bir de un ekleyince emin olamayip sormak istedim, yanlis bir şey yapmiyorum umarim?

    YanıtlaSil
  2. Rengahenk çok teşekkür ederim. Haklısınız eksik yazmışım siz söyleyince farkettim kusura bakmayın hemen düzelticem ama size buradan yazayım. Etler pişince düdüklüyü açıp etleri ve kalan suyu bir kenara alıp kavurma işlemlerini yaptıktan sonra geri ekliyoruz. Uyardığınız için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben tesekkur ederim. Ancak gorunun o ki tarifinizi tekrar editlemeniz gerekecek. Etleri ayirdiktan sonra tam olarak hangi asamada geri ekleyecegimiz yazmiyor. Etleri suyula birlikte ekleyecegiz bu arada, degil mi?

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

İzleyiciler

 

Pınarla Doydum Template by Ipietoon Cute Blog Design