26 Haziran 2014 Perşembe

Güveçte Kaşarlı Köfte


Köfteyi sevmeyen var mıdır acaba?? Etle aram pek yoktur ama köfteyi bir süre yemesem özlerim ben mesela.. :) Oğlum ve eşimde çok severler. İşte bu güzel yemek de bizim evin favorilerinden. İşin içine birde kaşar girince tabii lezzet katlanıyor doğal olarak :) Bu şekilde hazırlandığı gibi tek tepsiyle de hazırlanabilir. Ama servis kolaylığı sağlıyor güveçler. Oldukça da kolay hazırlanan bir yemek. Daha fazla lafı uzatmadan yemeğin tarifine geçelim... Unutmadan hepimize hayırlı ramazanlar. Allah tuttuğumuz oruçlarımızı kabul etsin...

Malzemeler:

Köfte Malzemeleri:

300 gr. kıyma
1 tane yumurta
1 tane orta boy kuru soğan (rendelenmiş)
2 diş sarımsak (rendelenmiş)
3 yemek kaşığı galeta unu veya ekmek ufağı
tuz, karabiber, kimyon, kuru kekik

Köfteleri Kızartmak için
4-5 yemek kaşığı sıvı yağ

Sos İçin:

5-6 tane orta boy domates (rendelenmiş)
1 diş sarımsak (rendelenmiş)
Yarım çay kaşığı kekik
Tuz, karabiber
3 yemek kaşığı zeytinyağ

Üzeri İçin:

3 tane yeşil köy biberi (küçük doğranmış)
1,5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 tutam maydanoz (ince kıyılmış)

Hazırlanışı:

İlk olarak köfte harcını yaparak başlayalım yemeğimizi hazırlamaya. Genişçe bir kaba tüm köfte malzemelerini alalım ve iyice özleşene kadar yoğuralım (unutmayalım iyi köfte için; harcın iyi yoğrulması ve iyi dinlendirilmesi şart). En az 1 saat buzdolabında dinlenmeye bırakalım (kabın üzerini streçleyerek).

Bu arada sosunu hazırlayalım. Baharatlar haricindeki sos malzemelerini bir tavaya alalım. Domates suyunu çekene kadar orta ateşte pişirelim. Son olarak baharatlarını ekleyelim ve ocaktan alalım.

Dinlenen köfte harcına şekil verelim (ben misketten biraz büyük şekilde yaptım, siz nasıl isterseniz). Hazırladığımız köfteleri teflon tavada az yağla sallayarak hafifçe pişirelim (yarı pişirilecek, mühürlenecek). 

Köfteleri güveçlere pay edelim.


Üzerlerine küçük doğranmış biberleri ekleyelim.


Biberlerin üzerine domates sosunu paylaştıralım.


En üste de maydanozla karıştırılmış kaşar rendesini paylaştıralım.


Vee fırına gitme zamanı. Isınmış 180-200 derece fırında sadece kaşarlar eriyip hafif kızarana kadar pişirilir. Yemeğimiz servise hazır. Önce bir çorba, yanında bol yeşil salata ve ayranla oldukça doyurucu bir iftar menüsü olacağını düşünüyorum. İsterseniz bir de pirinç pilavı. Afiyet olsun...


Püf Noktası:

Bu tarife mantar da çok hoş olurdu diye düşünülebilir. Evet çok güzel oluyor. Ama sakın ''mantarın pişeceğinden ne olur'' deyip de çiğ koymayın. Mutlaka önceden yüksek ateşte biraz kavurup ekleyin. Çünkü fırında kısa süre kaldığı için, sulu kalıyor mantar ve yemeğin hem lezzeti hem de görüntüsü bozuluyor...

2 yorum:

  1. ramazan menülerim oluşmaya başladı :))

    YanıtlaSil
  2. :) ne güzel fikir olabiliyorsa paylaşımlarım.. Hayırlı ramazanlar olsun...

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

İzleyiciler

 

Pınarla Doydum Template by Ipietoon Cute Blog Design