16 Aralık 2013 Pazartesi

Ispanak Kavurması #yemekfirtinasi 9. gün


Bugünün konusu ıspanak yemekleri yada ıspanağı sevmeyenlere sevdirecek garantili tarifler. Valla bizim evde çok şükür böyle bir sıkıntı yok. Biz ailecek pek bir severiz ıspanağı. Her şekli keyifle tüketilir. Böreği, pirinçli yemeği , köftelisi , gözlemesi ... Bu liste uzar gider. Ee tabii biz seviyoruz ama sevmeyen de olabilir. O zaman bu ıspanak kavurması tam da onlara göre. Hani ıspanağı yersiniz de ağzınızda yemek sonrası değişik bir tat olur. Bunun olmaması için şeker ekleriz pişirirken. Bakın bu tarifte farklı bir çözüm var. Hem görseli değişiyor hem de tadı. Buyrun geçelim tarifimize...

Malzemeler:

Yarım kilo ıspanak (temizlenmiş, yıkanmış, doğranmış)
2 tane kuru soğan (ben piyaz doğradım)
2 orta boy havuç (rendelenmiş)
2 diş sarımsak (ince kıyılmış)
5 yemek kaşığı zeytinyağ
tuz, karabiber

Üzeri için yoğurt

Hazırlanışı:

Derin bir tavaya yağı, soğanları ve sarımsağı koyup hafif pembeleştirelim. Havuçları ekleyip birkaç kez çevirdikten sonra ıspanakları da ekleyelim. Tavanın kapağını kapatalım, ocağın altını hafif kısalım. Ispanaklar tamamen sularını bırakıp çektikten sonra tuz ve karabiberini ekleyip bir kaç kez daha çevirelim ve ocaktan alalım.
Hafif ılındıktan sonra dilerseniz yoğurtlu yada sade olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun...


Püf Noktası:

Yemeği pişirirken kullandığımız havuç ıspanağın kekre tadını kıracak ve lezzet katacak. Havuç kullandığınızda şeker koymanıza gerek yok.

Bana göre soğan ve sarımsak yemeğe lezzet katan en önemli malzemelerdir. Belki farketmişsinizdir ben bolca kullanırım. Bu tarzda yemekleri hazırlarken soğanı piyaz doğrarım, birazda karamelize olmasını sağlarım. Siz isterseniz normal yemeklik doğrayarakta kullanabilirsiniz.

1 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

İzleyiciler

 

Pınarla Doydum Template by Ipietoon Cute Blog Design