2 Aralık 2013 Pazartesi

Kakaolu Ballı Muzlu Krep

Sizlerle öyle bir tarif paylaşacağım ki; emin olun bayılacaksınız tadına. Tarifi paylaşımlarını keyifle takip ettiğim Reyhankokulu Mutfak a ait. Küçük değişikliklerle hazırladım ben de bu harika lezzeti. Dün sabah etütte kuzucuklarıma yaptım. Çok ama çok beğenildi. Dün sabah bizler bayram ettik, bu sabahta sizin sofralar şenlensin. İşte tarifim...

Malzemeler: 

3 tane yumurta
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı sıvı yağ
6-7 yemek kaşığı un
2 çorba kaşığı kakao
Muz (krep sayısı kadar)
Bal 

Hazırlanışı:

İlk olarak yumurta ve şeker çırpılır. Karışıma süt, sıvı yağ ve kakao da eklenip çırpmaya devam edilir.Son olarak un eklenir ve topak kalmayacak şekilde çırpılır.
Hazırlanan hamurdan birer kepçe alınıp, çok hafif yağlanmış kızgın tavada arkalı önlü pişirilir. 
Pişen krebin içine bal sürülüp, kenar kısmına bir tane muz koyulur ve rulo şeklinde sarılır. Dilimler halinde kesilip servis edilir.
Afiyetler olsun...


Püf Noktası: 

Bu ölçülerle 6 tane krep çıktı. Tavamın ölçüsü biraz büyüktü. Siz eğer daha küçük bir tava kullanırsanız adet artar.

Kahvaltılarınız için olduğu kadar çay saatlerinizde de değerlendirebileceğiniz bir tarif...

Eğer sizde bu ve bunun gibi güzel tarifleri takip etmek isterseniz burayı tıklayabilirsiniz...

4 yorum:

  1. Çok güzel görünüyor krebi nedense hiç kakaolu denemedim deneyeyim :) sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Beğenmenize çok sevindim. Mutlaka denemelisiniz. Ben de hiç yapmamıştım reyhankokulu mutfakta görünce çok ilgimi çekti. Çocukların çok hoşuna gitti. Yine beklerim.. :))

    YanıtlaSil
  3. hıımm tam benim çocuklar için,kakaolu...Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  4. Teşekkür ederim. Beğenmenize sevindim. Ben etütte çocuklara yaptım hepsinden tam not aldı.. Eminim sizinkilerde çok sevecekler..

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

İzleyiciler

 

Pınarla Doydum Template by Ipietoon Cute Blog Design